www.favoriforum.net 2009 seo yarışması, 2009 seo yarışması, favoriforum.net 2009 seo yarışması,

9 Mart 2009 Pazartesi

Seo için site map oluşturma

seo için daha önce ki Seo icin yapilmasi gerekenler 1 adlı sayfamızda bir takım temel bilgileri verdik. Seo icin yapilmasi gerekenler 1 sayfasındaki temel işlemleri hallettiysek bir diğer önemli can alıcı nokta ise site map 'tir. Yani web sitemizin haritasi. Arama motorlarının web sitemizde rahat dolaşması ve daha hızlı indexlemesi için bu yöntem çok önemlidir. Peki site map' i (site haritası) nasıl oluşturabiliriz. Site map i bir takım web siteleri veya programlar aracılığı ile web sayfamızın haritasını oluşturabiliriz. Öncelik olarak bu site haritasının avantajlarından bahsedelim.
Site map web sitemize gelen arama motorları yani böcükler :D link takip zorunluluğu olduğu için site map sayfamıza uğradığında sitemizin tüm içeriğinin sayfa linkleri ile karşılaşıcaktır. Link takibi zorunluluğu kuralını benimsediği için bu linkleri takip etmek zorundadır. Böylece web sitemizin içeriğinde bulunan sayfalara direk ve kolay bi şekilde ulaşmasını sağlamış oluyoruz.
Site map i oluşturmak için http://www.xml-sitemaps.com/ adresini ziyaret edebilir veya http://gsitecrawler.com/ adresinden GSiteCrawler programını indirip bilgisayarınızdan rahatlıkla web sitenizin site map ini oluşturabilirsiniz. GSiteCrawler Programının kurulumu ve kullanımı hakkında ilerleyen günlerde konu açılacaktır.

Umarım faydalı bi çalışma olmuştur. Hitiniz bol , google dostunuz olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Favori Seo Yarişması

Toplist

arama motoru - emlak - emlak ilan Marketing / SEO Top Blogs Internet blogs