www.favoriforum.net 2009 seo yarışması, 2009 seo yarışması, favoriforum.net 2009 seo yarışması,

9 Mart 2009 Pazartesi

Page Rank Yükseltmek

Page Rank Yükseltmenin yolları

Page Rank 'ın tanımını Page Rank Nedir? adlı konuda açıklamıştık. Bu sayfamızda web sitemizin pagerankını yükseltmek için neler yapmalıyız ve neler yapmamalıyız bu sorulara yanıt vermeye çalışacağım.

Web sitemizin page rankını yükseltmek için öncelikle yüksek page ranklı web sitelerinde kendi web sitemizin linkinin bulundurmasını sağlamaktır. Örnek vericek olursak toplist , dizin vs sitelerine kayıt olmak. Tabi önümüze gelen tüm toplist ve dizin sitelerine kayıt mı olmamız gerekiyor tabi ki hayır. Biliyoruz ki google için iyi ve kötü siteler vardır. Google un belirlemiş olduğu zararlı web site olarak adlandırdığı sitelerde web sitenizin linkinin bulunması google açısından eksi (-) puandır. Bizim bazı toplist ve dizin sitelerimizde bu kötü amaçlı zararlı siteler arasında olabiliyor, bunun için sitemizi kayıt edeceğimiz toplist veya dizin sitelerinin google ile aralarının nasıl olduğunu önceden bi araştırmanın büyük faydası vardır. Tabi sadece toplist vb. sitelerine kayıt olmak ile pagerank yükselmiyor. Page rankı yükseltmenin en sağlam yollardan biri kaliteli içeriktir. Web sitemizin içeriğinin kaliteli olması yani kendinize özgü yazıların bulunması çok önemlidir. Kopyala yapıştır mantığı ile yaptığımız bir web sitesinin google da - eksi puan vermesine yol açar ve sizi spam site olarak değerlendirir. Sizi arama sonuçlarında son sıralara gerilemesine neden olur.
Bizim yapmamız gereken ve alışkanlık haline getirmemiz gereken bi davranışlardan biride kaynak belirtmek. Web sayfamızın içeriğini bir başka siteden aldıysak bu web sayfasının linki kendi sayfamızda kaynak olarak belirtmemiz gerekir. İşte page rank 'ın can damarı budur. Yararlı site, temiz içerikli site, hazırladığımız taktirde bu bize + olarak geri dönecektir. Bu kaynak sitesini sitemizde göstermenin bize katkısından çok ilgili siteye katkısı pagerank olarak çok önemlidir. Ama bunu alışkanlık haline getirmemiz zincirleme kaynak gösterme geleneğine dönüşeceğine inanıyorum. Bunun için sizde kaynak olarak bilgileri aldığınız web sitenin linkini ilgili sayfanızda vermenizi rica ediyorum.

Page Rank Yükseltmek konusunun kısaca özetleyecek olursak, kendi web sitemizin içeriğine uygun temiz içerikli google ile herhangi bir problemi olmayan web sitelerinde kendi web sitemizin linklerinin bulunmasını sağlamaktır.

Umarım sizlere yararlı bi kaynak olmuştur. Hitinizin bol olması dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Favori Seo Yarişması

Toplist

arama motoru - emlak - emlak ilan Marketing / SEO Top Blogs Internet blogs